25. September 2020 - 9:00 till 17:30
Laan Corpus den Hoorn 300, Groningen, Groningen
Share it on:

Nascholing: Holistische Principes | Friday, 25. September 2020

Het woord holisme vindt zijn oorsprong in het Griekse woord holos, wat 'geheel' betekent. Wanneer je op een holistische manier naar problemen kijkt, let je op alle aspecten. De essentie ervan is dat alles (body, mind & soul maar ook mens, dier & natuur) met elkaar verbonden is.Binnen de holistische geneeskunde kijk je dus niet alleen naar het ziektebeeld, de diagnose of kwaal, maar naar alle facetten van een mens. Fysiek, mentaal, psychisch en energetisch.Holistische principes vormen de basis voor een integrale behandeling, onafhankelijk van de te gebruiken technieken. Vanuit Holistische principes worden de fysieke, emotionele, mentale, psychische en spirituele aspecten gezien als een expressie en interactie van het organisme met zijn omgeving.Holistische Principes gaan uit van een functionele eenheid van lichaam-geest en omarmt het weten dat genezing van binnen komt.

Tijdens deze nascholing ontdekken we samen de holistische principes en verkennen daarbij manieren om deze concreet te maken in de relatie van therapeut en coach met onze cliënten.Dit houdt in:

- Essentiële kenmerken van een holistische therapeutische relatie

- Technieken, methodes en behandelstrategieën die deze principes ondersteunen

- Het opbouwen van een salutogenese en holistische gezondheid

- Wetenschappelijke inzichten over epigenetica, telomeren en het versterken van het immuunsysteem

- De betekenis van fysieke en mentale symptomen als boodschappen van de ziel (wijsheid van het lichaam)Reguliere westerse geneeskunde is opmerkelijk succesvol in het stellen van een diagnose en behandeling van acute medische problemen. Echter schiet het vaak tekort in behandeling van meer chronische-, psychosomatische- en systeem klachten, functionele ziekten en thema’s rond ouder worden en groei. De nieuwe wetenschap komt steeds vaker tot het inzicht dat de aanvullende holistische methodes die focussen op bewustzijn, gezonde leefstijl keuzes en het stimuleren en respecteren van de innerlijke wijsheid van het lichaam en haar zelfhelend vermogen, essentieel zijn bij het creëren van gezondheid en welzijn.Door deze integratieve benadering wordt therapie een proces waar je samen met je client op weg bent naar eenheid en genezing, met professionaliteit, compassie en bewustzijn.Onze nascholingen zijn met zorg voor jullie ontwikkeld en sluiten aan op de PLATO-normen. Ook zijn ze geaccrediteerd door de SNRO en goedgekeurd door het CGO. Deze nascholing bestaat uit een gedeelte thuisstudie en een lesdag. Gemiddeld spenderen studenten 2 tot 5 uur aan het maken van de huiswerkvragen in onze gebruiksvriendelijke online leeromgeving.Om actief mee te kunnen doen met de les is het belangrijk om de studievragen te maken en zelf al eens goed na te denken over jouw ervaringen met het onderwerp van deze nascholing.? Meer informatie en inschrijven:

https://www.conamore.com/opleidingen/178-holistische-principes/? Goed om te weten

Deze nascholing is op meerdere dagen en locaties ingepland. Ook online is deze nascholing op meerdere data te volgen:

https://www.conamore.com/opleidingen/178-holistische-principes/locaties? Les op locatie of online? De keuze is aan jou.

Onze nascholingen zijn zowel fysiek op locaties door heel het land, als online te volgen. De online nascholingen vinden plaats via het platform Zoom. Hierover krijg je voor je les van start gaat, een mail met uitleg en een handleiding. Kom je hier niet uit, dan staat onze servicedesk natuurlijk voor je klaar.? Corona Proof

Om je gezondheid, evenals die van onze docenten te beschermen, werken we met locaties samen die een inrichting en werkwijze hebben opgesteld die past binnen de 1,5 meter norm. Hierbij is alles erop gericht om deelnemers op anderhalve meter afstand van elkaar te houden volgens de richtlijnen van het RIVM. Daarnaast is er extra aandacht voor sociale hygiëne.? Benieuwd naar al onze nascholingen? Bekijk het aanbod:

https://www.conamore.com/opleidingen/#nascholingWe kijken ernaar uit je (weer) te mogen verwelkomen in ons fysieke of digitale klaslokaal!