27. January 2018 - 19:00 till 21:00
Share it on:

Tahditon Kramppi - Nytkäyksiä nyky- ja kansantanssin rajoilta | Espoo Cultural Centre | Saturday, 27. January 2018

Kahden tanssiteoksen yhteisillassa nähdään Tanssiteatteri Krampin 20-juhlavuotisteos ”La Soirée” (kor. Sampo Kerola & työryhmä) ja uusintaversio Tahdittomat Kansantanssiyhtyeen teoksesta ”Vastahako – pohjoinen näkymä kevääseen ja valintaan” (kor. Petri Kauppinen).

Kansantanssiyhtye Tahdittomat ja Tanssiteatteri Kramppi ovat profiililtaan samankaltaiset, mutta edustavat kahta eri genreä: kansantanssia ja nykytanssia. Molemmat ryhmät muodostuvat sekä tanssin ammattilaisista että pitkälle edenneistä harrastajista.

Illan kesto n. 2 tuntia, sisältäen väliajan.

La Soirée rakentuu tyylitellyistä juhlaseremonioista. Teoksen teemat ja liikekieli juontuvat tekijöiden omista tarinoista ja muistoista - iloista ja suruista, häpeästä ja hyväksynnästä. La Soirée on liikkeellistä tajunnanvirtaa, ylistys elämälle ja inhimillisyydelle. Teoksessa tanssivat Kirsi Keisanen, Maria Puustinen, Raisa Pylkkö, Hannu Sompinmäki, Laura Suonperä, Vilja Ruokolainen sekä ainutkertaisina vierailijoina Tahdittomista Esko Kataja ja Tuomas Mikkola.

Vastahako on fantasia yhteisöstä, jota luonnonvoimat liikuttavat. Teoksen taiteellisina lähtökohtina ovat pohjoisen luonto, muodot ja rytmit. Kansanomainen tanssi- ja musiikkiperinne kohtaa ritualistisen ja kuvitteellisen; folklore toimii kehyksenä ikiaikaiselle tarinalle kevääseen heräämisestä ja valinnasta.