14. April 2018 - 20:00
Share it on:

LÛD! yn Donkerbroek! | Café Donkerbroek | Saturday, 14. April 2018

Zaterdagavond 14 april wordt Café Donkerbroek omgetoverd tot een heuse Rockkroeg! 4 alternatieve bands in de genres Death Metal, Black Metal, Psychedelische Rock en Punk Rock zullen het podium betreden met na afloop ruimte voor een jamsessie. De gehele avond zal er ouderwetse Rock, Metal en Punk gedraaid worden!

Line-up:

Braincasket
Tsjuster
Feral Tides
Static System


-Braincasket
De heren van de Brutal Death Metal band Braincasket uit Heerenveen zullen headlinen op Lûd yn Donkerbroek! Sinds 2007 vullen ze podia met snelle drums, gegrunt en snoeiharde gitaren. Ze hebben het podium eerder al gedeeld met menig grootheden binnen de Metalscene als Kataklysm, Origin en Flesh God Apocolypse. Als je van Death Metal in de stijl van Disgorge, Suffocation en Severe Torture houdt is Braincasket een must-see!

-Tsjuster
Deze Black Metal band van Friese grond speelt Black Metal in de Scandinavische stijl en geeft daar een eigen twist aan met atmosferische passages met hier en daar een flinke dosis melancholie. Aan de hand van Friestalige teksten worden onder andere oude volksverhalen en onderwerpen uit de Noorse Mythologie bezongen.

-Feral Tides
Feral Tides is een Psychedelische Rock formatie uit het noorden van Nederland. Onder andere gewapend met een **** saxofoon, een scheurend rockorgel en psychedelische gitaarsounds creëert Feral Tides een sound die soms terug grijpt naar de psychedelische 60’s en 70’s, maar ook regelmatig refereert aan nieuwerwetse bands als Tame Impala en DeWolff. Live neemt de band je mee in een energieke en sfeervolle show, die door 3voor12 Friesland zelfs ‘zeer overdonderend’ werd genoemd. De band was onder andere al te bewonderen op Into The Great Wide Open en in de finale van de Kleine Prijs van Friesland. Ook speelden ze zeer geslaagde optredens in XL formatie met strijkers, blazers, percussie en live visuals op het Freeze Festival in Neushoorn en het VERS festival in het Bolwerk.

-Static System
De avond wordt geopend door niemand minder dan het uit Oosterwolde en omstreken afkomstige Static System! Static System combineert de ouderwetse Punk Rock sound uit de 80's en 90's met een goeie lading Hard Rock. Denk hierbij aan bands als Rancid, The Clash en Ramones.

Na de optredens wordt het podium en de backline beschikbaar gesteld voor een jamsessie. Al met al belooft het een gezellige avond te worden gevuld met scheurende gitaren en beukende drums!

Entree is gratis, dus een excuus om niet te komen is er niet!

Meer informatie volgt binnenkort!