24. January 2018 - 19:00
Troligen Vita huset, Uardavägen 131 (bredvid ICA Tornet). Är vi få kanske vi byter till ett vardagsrum... Återkommer.
Share it on:

Nyfiken på solenergi på taket? | Wednesday, 24. January 2018

Nyfiken på solenergi? Vill du veta mer?

Kom och ställ frågor till Johan Nyqvist, verksamhetsledare på Solar Region Skåne. Möt grannar och andra nyfikna. Några kanske funderar på att skaffa solceller till sitt hus, andra kanske bara vill veta mer. Även de som skaffat är välkomna att dela med sig av erfarenheter!

VAD: Information, samtal och inspiration om och kring solenergi. Nätverkande med grannar och solenergi-intresserade över en kopp te.

NÄR: Onsdag 24 januari kl 19 (till ca kl 21).

HUR: Anmäl via här på facebook eller via Simple sign-up senast 18 januari för att underlätta planering.

PRIS: Gratis.

VAR: Troligen Vita huset, Uardavägen 131 (Bredvid ICA Tornet). Men blir vi inte fler än 15 så kanske ett vardagsrum på Östra torn/Mårtens fälad.
______________

BAKGRUND & INSPIRATION
Föreningen Bygga & bo i Lund arbetar för ekologisk, ekonomisk och social hållbarhet kopplat till byggande och boende. Läs mer här: . Medlem i föreningen kan du bli idag genom att registrera dig på . Medlemsskap för 2018 kostar inget.

Föreningen planerar studiebesök och fler träffar kring solenergi våren 2018. Inför första träffen har vi kontaktat Solar Region Skåne som är en ideell förening som arbetar för att främja solenergi genom informationsaktiviteter, föredrag, studiebesök med mera. De erbjuder oberoende och opartisk information. Läs mer här: .

På fotot ovan syns Jonas Nordström som samlade sina grannar för att göra gruppinköp av solpaneler.

Mer inspiration har vi fått genom Ola Persson som skaffade solceller till sitt hustak i Lund 2011.

"Från och med den 1 januari 2018 kommer alla aktörer, även privatpersoner, att kunna få stöd med 30 procent av kostnaderna."