02. September 2020 - 6:00
STAR Excursii Rafinate, Bucharest
Share it on:

Istanbul 5 zile/4nopti - Pret NOU 155 Euro/pers | Wednesday, 02. September 2020

Incursiune in Istanbul!

??? Plecari: 19-23.08; 02-06.09; 23-27.09.20; 07-11.10; 21-25.10.20; 27.11- 01.12.20

??? Pret 155 Euro/pers in camera dubla

Tel: 0770 348 493

www.starholiday.ro

facebook: Star Excursii rafinateZIUA 1 – Plecare din Bucuresti, din P-TA VICTORIEI, ora 06:00 pe traseul: Russe – Veliko Tarnovo – Stara Zagora – Cpt. Andreevo – Edirne – Istanbul. HOS GELDINIZ ! Popas la Edirne (se viziteaza Moscheea Selimiye, ** 999 de ferestre). Cazare in Istanbul hotel 3*.ZIUA 2 – Mic dejun. Tur pietonal in zona istorica a orasului – Sultanahmet pentru a vedea Muzeul Sf. Sofia (Aya Sofya, Biserica Sfintei Intelepciuni, ce a fost inaugurata de catre imparatul Justinian in anul 537; la etaj se afla galeria in care se pot vedea cateva din mozaicurile originale crestine datand din secolul XI), Moscheea Sultanahmet (Moscheea Albastra, construita intre 1609–1616 la comanda sultanului Ahmed I; constructia a starnit ostilitate la vremea respectiva deoarece o moschee ** 6 minarete reprezenta un sacrilegiu, rivalizand ** cele de la Mecca), Palatul Topkapi (un complex grandios care timp de 400 ani a fost resedinta sultanilor), Biserica Sf. Irina - exterior (Aya Irini, biserica bizantina construita in secolul VI pe terenul considerat a fi cel mai vechi loc de inchinaciune al crestinilor din Constantinopol), Hipodromul, Cisternele sau Palatul scufundat. ****-amiaza timp liber, shopping in Marele Bazar. Sugestii : Vizita Palatul Dolmabahce - Optional – tur by night unde admiram podurile Bosfor si Fatith Mehmet, str. Bosfor, districtele Beylerbey si Kadykoy, yalisuri-le si palatele sultanilor reformatori, cladirile moderne zgarie-nori si hotelurile de lux. La finalul turului vom opri la un alt simbol al orasului – Turnul Sapphire, considerat este cea mai inalta cladire din Istanbul, un zgarie nori de 238 m inaltime si 54 de etaje Folosim ascensorul expres pana la etajul 54 pentru a surprinde si imortaliza orasul de pe doua continente. .Cazare la acelasi hotel 3*.ZIUA 3 – Mic dejun. Optional, va propunem un tur ecumenic in vechiul Bizant pentru a vedea lacasele de cult cele mai apreciate si venerate de credinciosii ortodocsi: Biserica Vlaherne locul unde s-a aratat Sfanta Fecioara ** Sfantul Acoperamant, Biserica Romaneasca – ctitorie a lui Constantin Brancoveanu si Patriarhia Ecumenica a Constantinopolului pentru a vedea importante relicve, icoane facatoare de minuni si unul din cuiele ** care a fost rastingnit Mantuitorul. Popas la un magazin de suveniruri si delicatese turcesti.

**** amiaza, optional croaziera pe Bosfor – pentru a admira malurile Bosforului si Cornului de Aur, palatele sultanilor reformatori, celebrele poduri, Fortareata Europei etc.(aprox. 2 ore). **** croaziera puteti vizita Bazarul Egiptean de mirodenii. Cazare la acelasi hotel 3*.Ziua 4 – Mic dejun. Timp liber sau optional excursie – croaziera pe Marea Marmara catre Insulele Printilor. Oprire in Insula Buyukada sau “Insula Mare”-loc de refugiu pentru printii bizantini, cadane otomane, dizidenti sovietici dar si pentru oamenii bogati, turci si evrei, care au construit vile si case de vacante opulente ** o arhitectura total diferita de cea din Istanbul. Totul pare a fi “o capsula a timpului din sec 18-19”. Pe insula vom **** o plimbare ** trasura si vom servi masa de pranz intr-un restaurant ** specific local.**** amiaza, intoarcere la Istanbul.timp liber la dispozitia turistilor. Optional, seara turceasca ** spectacol si cina la un restaurant ** specific.ZIUA 5 – Mic dejun. Plecare catre Bucuresti. Sosire in tara in functie de trafic si de formalitatile vamale.Pretul include:

· transport ** autocar modern, clasificat pentru turism 3*;

· 4 nopti cazare Istanbul - hotel 3* ** mic dejun; (conform normelor de clasificare locale);

· vizitele cuprinse in program;

· ghid insotitor din partea agentiei pe traseu (insotitorul nu are dreptul de a oferi explicatii la obiectivele turistice din strainatate).